ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 464
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1985

Από το 1977 μέχρι το 1983, μια μικρή ομάδα από Κύπριους εκπαιδευτές καταδύσεων δημιούργησαν ένα καταδυτικό ίδρυμα, το οποίο στόχευε στην ανάπτυξη του τομέα των καταδύσεων στην Κύπρο. Το 1979, αυτή η μικρή ομάδα ενσωματώνεται στο Παγκόσμιο Οργανισμό Καταδύσεων, γνωστό ως CMAS. Έτσι, δημιουργείται η Κυπριακή Ομοσπονδία Υποβρυχιών Δραστηριοτήτων (ΚΟΥΔ).

Η ΚΟΥΔ είναι το μοναδικό εγγεγραμμένο σώμα υποβρύχιων δραστηριοτήτων στο Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, που είναι κυβερνητικός φορέας. Είναι ενεργό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταδύσεων, ο οποίος έχει μέλη από 86 χώρες από όλο τον κόσμο, και έχει στενή συνεργασία με την UNESCO. Η ΚΟΥΔ παρέχει εκπάιδευση για ερασιτεχνικές, αθλητικές, τεχνικές και επιστημονικές καταδύσεις, που αφορούν κυρίως κλαδους της ενάλιας βιολογίας και αρχαιολογίας, ενώ πρωταρχικός της στόχος είναι η εκπαίδευση για την ασφάλεια στις καταδύσεις. Συνεπώς, σκοπός της είναι να συμβάλει ηγετικά στην εκπαίδευση και έρευνα των υποβρύχιων δραστηριοτήων στην Ευρώπη. Επίσης, στοχεύει να συμβάλει σε καινοτόμες δραστηριότητες, που στοχεύουν στον καθαρισμό των θαλάσσιων περιοχών, την ανακύκλωση πλαστικού κτλ.

Τα μέλη της ΚΟΥΔ δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους των ερασιτεχνικών, τεχνικών και επιστημονικών καταδύσεων, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην προώθηση προστασίας των ωκεανών, την καταδυτική εκπαίδευση και στην ανάπτυξη της «γαλάζιας οικονομίας».

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • Πρόεδρος: Σταύρος Κανικλίδης
  • Αντιπρόεδρος: Δρ. Γιώργος Μηνά
  • Γενικός Γραμματέας: Γρηγόρης Σαββίδης
  • Ταμίας: Πολύβιος Σάββα

Όμιλος Υποβρύχιων Δραστηριότητων Κύπρου Ανδρέας Καριόλου
Όμιλος Υποβρύχιων Δραστηριουήτων Αμμοχώστου – Τρίτωνας

    Σημείωση: Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας, αλληλογραφείτε ΜΟΝΟ με την Ομοσπονδία και ΟΧΙ με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΝΙΚΛΙΔΗΣ
    cfua.org@gmail.com
    99630641
    22755246
    Ονομα αρχείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ