ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

Η Δρ Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη σπούδασε Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθως απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: MBA in Sport Management (Distinction) από το πανεπιστήμιο του Leicester (UK) και MSc in Sport Science από το πανεπιστήμιο του Leeds (UK). Κατέχει επίσης Διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) από το University of Loughborough (UK).
Υπήρξε Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Συντονίστρια του Ακαδημαϊκού Προγράμματος «Αθλητική Διοίκηση». Επιπλέον, ήταν Επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης στην Κύπρο. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό στέλεχος της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ), και διετέλεσε Πρόεδρος της ΚΕΔΑ τη διετία 2010-2012, ενώ έχει επανεκλεγεί Πρόεδρος για τη διετία 2016-2018. Από το 2006 είναι Μέλος του European Association for Sport Management καθώς και Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού. Το 2019-2020 διετέλεσε Μέλος του Συμβουλίου του European Association for Sports Management.
Έχει εκπονήσει διάφορες μελέτες/έρευνες σε θέματα αθλητικού μάνατζμεντ, τα πορίσματα των οποίων έχει παρουσιάσει σε πολλά Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια και τα οποία έχουν περιληφθεί στη διεθνή βιβλιογραφία. Είναι επίσης συγγραφέας συγγραμμάτων σχετικών με την αθλητική διακυβέρνηση στην Κύπρο, τα οποία περιλαμβάνονται σε διεθνή ακαδημαϊκά βιβλία (Sport Governance: International Case studies, O’Boyle & Bradbury, 2013, London: Routledge) και (Sport Governance in the world: A Socio-Historic Approach. Sobry (Ed.), 2011, Paris: Le Manuscript).
Η Δρ Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη ήταν υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Ερευνητή (NRA) στο Διεθνές Συνέδριο του European Association for Sport Management, στο Aalborg της Δανίας, το 2012. Τον Απρίλιο του 2018 διορίστηκε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Το 2022 συμμετείχε ως ομιλήτρια, μετά από πρόσκληση Ευρωπαίας Επιτρόπου Μαρίγια Γκαμπριέλ, στο High Level Panel του Φόρουμ της ΕΕ, με θέμα: “Εuropean Sport: fair, inclusive and fit for the future”. Το 2022 ορίστηκε από το ΥΠΑΝ, μέσω του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων (ΓΕΔΥ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ως η Εκπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβουλευτικό Σώμα της Κοινοπολιτείας για τον Αθλητισμό για τη τριετία 2023-2025. Επίσης, συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας της Κοινοπολιτείας με θέμα Good Governance and Integrity/Human Rights.