ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 273
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1983

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σκουός (ΚΟΣ) ιδρύθηκε το 1983 και σκοπός της είναι να επεξεργάζεται και να υλοποιεί προγράμματα για την ανάπτυξη, διάδοση και καλλιέργεια του Σκουός, την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθε», την προσέλκυση της νεολαίας στον αθλητισμό.

Η ΚΟΣ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το 1984, και οι αντιπρόσωποι μας παρευρίσκονται στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις.

Αποτελείται από τρεις Επαρχιακούς Ομίλους (Λευκωσία, Λεμεσός και Αμμόχωστος) και ο αριθμός των γηπέδων είναι πέραν των 50 σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ως ένας από τους κύριους άξονες των σχεδιασμών της να αποτελεί την προώθηση του αθλήματος, οργανώνει μέσω των Επαρχιακών της Ομίλων, Ακαδημίες εκμάθησης του αθλήματος, προσελκύοντας κάθε χρόνο νεαρούς αθλητές.

Κάθε χρόνο, διεξάγονται οκτώ (8) εθνικά, ανοικτά και κλειστά πρωταθλήματα, με την ευθύνη διοργάνωσης να ανατίθεται στους Επαρχιακούς

Ομίλους, με μεγαλύτερο το τουρνουά “Cyprus OPEN”, όπου προσελκύει και αθλητές από ξένες χώρες.

Η συμμετοχή της εθνικής ομάδας της Κύπρου στα διεθνή τουρνουά άρχισε το 1986, με τη συμμετοχή των αθλητών να αποδεικνύεται ευεργετική για το άθλημα.

Τον Νοέμβριο του 1995, η Ομοσπονδία μας φιλοξένησε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα. Το World Men OPEN και την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκουός.

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • Πρόεδρος: Γρηγόρης Καρής

    Σημείωση: Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας, αλληλογραφείτε ΜΟΝΟ με την Ομοσπονδία και ΟΧΙ με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
    Κυπριακή Ομοσπονδία Σκουός
    info@squash.com.cy
    70001205
    Ονομα αρχείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ