ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ


ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1993

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής ιδρύθηκε το 1993, είναι πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φορέα Ναυαγόσωσης International Life Saving Europe και κατεπέκταση του Διεθνούς Φορέα Ναυαγόσωσης International Life Saving, καθώς επίσης του φορέα ναυαγόσωσης για την κοινοπολιτεία, Royal Life Saving Commonwealth μαζί με χώρες όπως η Αγγλία, Σκωτία και ο Καναδάς.

Από όλους αυτούς τους φορείς έπαιρνε από το 1993 την τεχνογνωσία για θέματα έρευνας και διάσωσης, αλλά αυτή τη στιγμή και παρά τη μικρή ηλικία της, μόλις εικοσιενός, είναι σε θέση να συμμετέχει ισότιμα στα ερευνητικά προγράμματα και μελέτες των οργανισμών αυτών με μεγάλη ιστορία στον τομέα της ναυαγοσωστικής.

Αξιοσημείωτη είναι η περσινή προσπάθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής για την κατασκευή ενός εξακόπτερου εφοδιασμένου με κάμερες και GPS το οποίο υπερίπταται της θαλάσσιας περιοχής για ανεύρεση αγνοουμένου προσώπου και δίνει άμεση εικόνα στο χειριστή. Αυτό το εξειδικευμένο εργαλείο έρευνας παρουσιάστηκε στην τελευταία συνέλευση του International Life Saving Europe.

Συνεργασία με την Πολιτεία

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής συνεργάζεται με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης υπό την καθοδήγηση του οποίου έχουν γίνει αρκετές διασώσεις τα τελευταία χρόνια.

Συνεργάζεται επίσης και εκπαιδεύει ειδικές μονάδες της πολιτείας όπως τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, τη μηχανοκίνητη μονάδα άμεσης δράσης, τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό, το ναυτικό, την ομάδα υποβρύχιων καταστροφών και τη μονάδα ελικοπτέρων της εθνικής φρουράς.

 

Μέλος στις ακόλουθες Διεθνείς Ομοσπονδίας:

International Life Saving

International Life Saving Europe

Royal Life Saving Commonwealth

 

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • Πρόεδρος: Πόλυς Παλλήκαρος
  • Αντιπρόεδρος: Ιάκωβος Χατζηττοφής
  • Ταμίας: Νίκη Τελώνη
  • Έφορος Αθλητισμού: Ανέστης Βασιλείου

    Σημείωση: Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας, αλληλογραφείτε ΜΟΝΟ με την Ομοσπονδία και ΟΧΙ με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
    Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής
    cylifesaving@cytanet.com.cy
    70007654
    Ονομα αρχείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ