ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΒΟΥ (ΚΟΕΑΣ)


ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1983

Μέλος Διεθνών Ομοσπονδιών

Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού (IAAF)
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού (E.A.A.)
Η ΚΟΕΑΣ από το 1984 συμμετέχει ανελλιπώς σ’ όλα τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, τους Μεσογειακούς Αγώνες και στις Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδες.

Aριθμός Μελών της Ομοσπονδίας

Γυμναστικός Σύλλογος «ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ» Λεμεσού
Γυμναστικός Σύλλογος «ΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ» Λευκωσίας
Γυμναστικός Σύλλογος «Ο ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας
Γυμναστικός Σύλλογος «Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ» Πάφου
Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» Αμμοχώστου
Γυμναστικός Σύλλογος «ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ» Κερύνεια

Κύριοι Σκοποί της Ομοσπονδίας

1. Να καλλιεργεί και αναπτύσσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στίβου στην Κύπρο σαν σύνολο και σ’ όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από φύλο, κοινωνική τάξη και θρησκευτική ή εθνική κοινότητα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, ενθαρρύνοντας, εποπτεύοντας και συντονίζοντας τις αθλητικές δραστηριότητες των μελών της και όσων άλλων καλλιεργούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στίβου στον τόπο.

2. Να διοργανώνει τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Στίβου όλων των κατηγοριών, να θέτει υπό την αιγίδα της περιφερειακούς αγώνες ή αθλητικές συναντήσεις ή να συμμετέχει σε Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και να αναλαμβάνει τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών συναντήσεων στην Κύπρο.

3. Να μεριμνά για την υγεία των αθλητών, τους οποίους να προστατεύει από την χρήση απαγορευμένων ουσιών με την επιβολή κυρώσεων τόσο κατά των ιδίων, εάν εν αγνοία των προπονητών ή των αρχών του σωματείου στο οποίο ανήκουν λαμβάνουν απαγορευμένες ουσίες όσο και των προπονητών τούτων λαμβάνουν απαγορευμένες ουσίες ως διαλαμβάνονται στον πίνακα που έχει εγκρίνει η Διεθνής Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (IAAF) με την οποία στενά συνεργάζεται για την πάταξη της συνήθειας χρήσης των πιο πάνω απαγορευμένων ουσιών.

4. Να διοργανώνει στην Κύπρο σε συνεργασία με άλλους αθλητικούς φορείς μαθήματα ή σεμινάριο για την εκπαίδευση κριτών, εφόρων και προπονητών, να διευκολύνει τη συμμετοχή κριτών, εφόρων και προπονητών σε σεμινάρια στο εξωτερικό και να παρέχει σε προπονητές ευκαιρίες για επιμόρφωση και ειδίκευση σε συγκεκριμένα αγωνίσματα.

5. Να επιλέγει αθλητές για την εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις και να οργανώνει και προπονεί τις καταρτιζόμενες εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών με βάση τις επιδόσεις και ανεξάρτητα από καταγωγή ή εθνική κοινότητα που ανήκουν οι αθλητές.

6. Να επικοινωνεί με Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες, συνδέσμου, Οργανισμούς και διοικήσεις για την παρακολούθηση της αγωνιστικής κίνησης στη ξένη και να συνεργάζεται μαζί τους για τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, για προπονητικές ανταλλαγές, για την κατάρτιση ή μετεκπαίδευση γυμναστών ή προπονητών, για αθλητικές κατασκηνώσεις σε αμοιβαία βάση και γενικά για κάθε αγωνιστικό ή αθλητικό θέμα.

7. Να συνεργάζεται με τις υπόλοιπες κυπριακές αθλητικές οργανώσεις και ομοσπονδίες ή διοικήσεις και να συμμετέχει σε οργανισμούς που υπάρχουν ή θα γίνουν και επιδιώκουν τους ίδιους ή παράλληλους σκοπούς.

8. Να παρακολουθεί τη σχολική γυμναστική αγωνιστική κίνηση και να συνεργάζεται με τα αρμόδια πρόσωπα του Υπουργείου Παιδείας για την ανεύρεση ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών, παρέχοντας τα απαραίτητα μέσα και κίνητρα για την παρά πέρα ανέλιξη τους και γενικά καλλιέργεια του Ολυμπισμού στην μαθητιώσα νεότητα.

9. Να εκδίδει κανονισμούς που να ρυθμίζουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με εγγραφές και μεταγραφές αθλητών, εγγραφές σωματείων στη δύναμη της, τους όρους παραχώρησης υποτροφιών, ή άλλων ωφελημάτων σε αθλητές και προπονητές, με την πειθαρχία αθλητών και προπονητών, τη διάρθρωση των υπηρεσιών και γενικά τη λειτουργία της Ομοσπονδίας ως του εθνικού φορέα άσκησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στίβου στην Κύπρο.

10. Να επιδιώξει την ένταξη της στη Διεθνή Ομοσπονδία ερασιτεχνικού στίβου και στη διεκδίκηση θέσεων στην ανώτατη ομάδα με αιτιολογικό ότι οι ιδρυτές είναι από το 1896 ιδρυτικά μέλη του ΣΕΓΑΣ και της ΙΑΑΦ.

11. Να φροντίζει για την ίδρυση και το συνεχή εμπλουτισμό αθλητικής βιβλιοθήκης τον εφοδιασμό με βιτεοκασέττες σχετικές με προπονητικά προγράμματα, παγκόσμια πρωταθλήματα και τις τελευταίες του αθλητισμού με σκοπό λειτουργίας και των δύο για επιστημονικότερη προετοιμασία και καταρτισμό αθλητών και προπονητών.

12. Να φροντίζει για την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία της Ομοσπονδίας και ολοκλήρωση των στόχων και προγραμματισμών της.

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • Πρόεδρος: Περικλής Μάρκαρης
  • Επίτιμος Πρόεδρος: Αντώνης Δράκος
  • Αντιπρόεδρος: Γιώργος Π.Μιτσίδης
  • Γενικός Γραμματέας: Κυριάκος Μιχαήλ
  • Ταμίας: Κωστάκης Μιτσίδης
  • Μέλος/Γενικός Διευθυντής/ Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής: Αντώνης Γεωργαλλίδης
  • Μέλος: Έλενα Ανδρέου
  • Μέλος: Χρυσόστομος Γεμέττας
  • Μέλος: Γιώργος Γεωργίου
  • Μέλος: Δήμος Καλλινίκου
  • Μέλος: Γιώργος Κυριακίδης
  • Μέλος: Φοίβος Κωνσταντινίδης
  • Μέλος: Ελένη Κωνσταντινίδου
  • Μέλος: Νεόφυτος Παπαϊωάννου
  • Μέλος: Φίλιππος Ταμάνης
  • Μέλος: Κυριάκος Τσολάκης
  • Μέλος: Ελένη Τύμβιου
  • Μέλος: Σοφοκλής Χαραλαμπίδης
  • Μέλος: Μάριος Χατζημιτσής

Άκης Λάμπρου
Ιωάννης Πότσος
Μάριος Χατζημιτσής
Σοφοκλής Χαραλαμπίδης
Ελενίτσα Γεωργίου
Δήμος Καλλινίκου

    Σημείωση: Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας, αλληλογραφείτε ΜΟΝΟ με την Ομοσπονδία και ΟΧΙ με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
    Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου
    koeas@cytanet.com.cy
    22449825
    22449826
    Ονομα αρχείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ