ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 1089
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 2018

 Τι είναι η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική;
Το άθλημα της Αισθητικής Ομάδας Γυμναστικής (AGG) βασίζεται στην όμορφη φυσική ολική κίνηση του σώματος. Το άθλημα περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσική χρήση της δύναμης. Υπάρχει μια φυσική ροή από τη μία κίνηση στην άλλη, σαν κάθε νέα κίνηση να δημιουργείται από την προηγούμενη. Όλες οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται ομαλά, δείχνοντας την ευρύτητα, την ποικιλία στη δυναμική και την ταχύτητα.

Σύνθεση Η σύνθεση πρέπει να περιέχει ευπροσάρμοστες και ποικίλες κινήσεις του σώματος, όπως κούνιες σώματος, ισορροπίες, στροφές, άλματα, βήματα χορού καθώς ανυψωτικές κινήσεις. Απαιτούνται φυσικές ιδιότητες όπως ευελιξία, ταχύτητα, δύναμη, συντονισμός και ικανότητα εύκολης μετακίνησης.

Ομαδική εργασία Μια ανταγωνιστική ομάδα που αποτελείται από 6 έως 10 αθλητές/αθλήτριες. Η ομαδική εργασία και η ενότητα είναι απαραίτητες. Η χορογραφία πρέπει να χρησιμοποιεί την εκφραστική ερμηνεία της μουσικής έτσι ώστε οι κινήσεις να δημιουργούν μια ιστορία.
 
Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα υψηλού επιπέδου που συνδυάζει την τέχνη, την έκφραση και τα συναισθήματα.

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • Πρόεδρος: Σώτος Τρικωμίτης
  • Αντιπρόεδρος: Χρυσάνθη Χριστοφίδου
  • Γενική Γραμματέας: Στέλλα Ιωαννίδου
  • Ταμίας: Γιαννάκης Πρωτοπαπά
  • Έφορος: Ευαγγελία Τρικωμίτη
  • Μέλος: Δημήτρης Δημητριάδης
  • Μέλος: Παύλος Γεωργιάδης

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

    Σημείωση: Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας, αλληλογραφείτε ΜΟΝΟ με την Ομοσπονδία και ΟΧΙ με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
    ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
    evangelia@tricomitis.com.cy
    99634303
    24637727
    Ονομα αρχείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ