Παρών ο ΚΟΑ στο Συνέδριο της UNESCO και τη Συνάντηση Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

24/07/2024

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων κινείται ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Άλκη Γαλατόπουλο να βρίσκεται στο Παρίσι για το Συνέδριο της UNESCO και τη Συνάντηση των Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο.

Εκπροσωπώντας τον ΚΟΑ, ο Άλκης Γαλατόπουλος παρακολουθεί τις εργασίες του Συνεδρίου της UNESCO «Change the game», το διήμερο 23-24 Ιουλίου. Το Συνέδριο εστιάζει στη μεταμορφωτική δύναμη του αθλητισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η επένδυση στον κοινωνικό αντίκτυπο μέσω του αθλητισμού και το χτίσιμο ενός πιο ισότιμου και βιώσιμου αθλητικού περιβάλλοντος είναι οι βασικοί άξονες, στους οποίους κινείται το Συνέδριο. Ακολούθως, την Πέμπτη 25 Ιουλίου ο Άλκης Γαλατόπουλος θα εκπροσωπήσει τον ΚΟΑ στη Συνάντηση των Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας, στην οποία θα κάνει παρέμβαση η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου. Η χρηστή διακυβέρνηση και η ασφάλεια των αθλουμένων στον αθλητισμό θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνάντησης. Την Παρασκευή 26 Ιουλίου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Αγώνων «Παρίσι 2024», η οποία για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδο, αλλά στον ποταμό Σηκουάνα.