Με το σύνθημα «Ποδηλατώ για ένα ευρώ για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία» ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού έδωσε την εκκίνηση της Ποδηλατικής Πορείας ΚΟΑ

29/05/2017

ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Με το σύνθημα «Ποδηλατώ για ένα ευρώ για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία» ξεκίνησε τη Δευτέρα 29 Μαΐου, η Ποδηλατική Πορεία ΚΟΑ, με εμπνευστή και εκτελεστή την αθλήτρια ποδηλασίας Μαρίνα Θεοδώρου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.. Η Ποδηλατική Πορεία θα είναι πενθήμερη και θα καλύψει όλη την ελεύθερη Κύπρο. Άρχισε στις 29 Μαΐου και τελειώνει στις 2 Ιουνίου.

Η εκκίνηση της Ποδηλατικής Πορείας που διεξάγεται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δόθηκε στα γραφεία του ΚΟΑ από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, ο οποίος στις δηλώσεις του, αφού συγχάρηκε τη Μαρίνα Θεοδώρου για την εξαιρετική πρωτοβουλία της, τονίζοντας ότι αυτή καταδεικνύει τη δύναμη του Εθελοντισμού και του Αθλητισμού για τη βοήθεια των πασχόντων συνανθρώπων μας. Ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο του επικροτεί και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, καλώντας τον κόσμο να συνεισφέρει και τέλος συγχάρηκε τον ΚΟΑ που έθεσε υπό την αιγίδα του αυτή τη ξεχωριστή εκδήλωση. Εκ μέρους του ΚΟΑ το Μέλος του Δ.Σ. η κ. Καίτη Λουκαϊδου Χατζηκυριάκου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό που τίμησε με την παρουσία του και την κήρυξη της εκκίνησης, αναφερόμενη στην Ποδηλατική Πορεία ΚΟΑ, είπε και τα εξής: «O KYΠPIAKOΣ OPΓANIΣMOΣ AΘΛHTIΣMOY ME TH ΘEΣMOΘETHMENH AYTH ΠOΔHΛATIKH ΠOPEIA "ΠOΔHΛATΩ ΓIA ENA EYPΩ - ΓIA ENA KOΣMO XΩPIΣ ΛEYXAIMIA" ANAΔYKNYEI ΓIA AKOMH MIA ΦOPA TON KOINΩNIKO POΛO TOY AΘΛHTIΣMOY. AΔIAMΦIΣBHTHTA O AΘΛHTIΣMOΣ KAΘIΣTATAI EPΓAΛEIO KOINΩNIKHΣ ΠPOΣΦOPAΣ. EYXOMAΣTE ΣTH MAPINA KAI ΣE OΛOYΣ TOYΣ EΘEΛONTEΣ ΠOΔHΛATEΣ ΠOY ΘA TH ΣYNOΔEYOYN KAΛEΣ OPΘOΠETAΛIEΣ. KAΛOYME TON KOΣMO MIKPOYΣ KAI MEΓAΛOYΣ KAΘΩΣ EΠIΣHΣ KAI TOYΣ ΦOPEIΣ NA ΣTHPIΞOYN OIKONOMIKA AYTON TON IEPO ΣKOΠO ENIΣXYONTAΣ TO KAPAIΣKAKEIO IΔPYMA KAI ΠPOΣΦEPONTAΣ XAMOΓEΛA ΣTA ΠAIΔIA ΠOY TO EXOYN ANAΓKH». Η κ. Χατζηκυριάκου ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς για τη συνεργασία στην επίτευξη της επιτυχίας της Ποδηλατικής Πορείας ΚΟΑ, ενώ συγχάρηκε ιδιαίτερα τη Μαρίνα Θεοδώρου που με εργαλείο το ποδήλατό της θα διανύσει 700 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Παρόντες στην εκδήλωση της εκκίνησης ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠΟ κ. Σταύρος Γεωργίου, οι οποίοι στους χαιρετισμούς τους επαίνεσαν την Μαρίνα για αυτή της την ανθρωπιστική πρωτοβουλία και κάλεσαν τον κόσμο να συνεισφέρει. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης το Μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ κ. Λεόντιος Τσέλεπος και ο Αν. Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ κ. Φίλιππος Σοφοκλέους, το προσωπικό του ΚΟΑ, καθώς και ποδηλάτες των σωματείων μελών της ΚΟΠΟ, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την Μαρίνα στην πορεία της. Στην εκκίνηση έλαβαν μέρος και χειριλάτες, άτομα με αναπηρία, μέλη της Οργάνωσης Παραπληγικών και Μέλη της ΚΟΠΟ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΟΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Στην ιστοσελίδα του ΚΟΑ: www.cyprussports.org να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα της Ποδηλατικής Πορείας ΚΟΑ, καθώς και τους χώρους παράδοσης των εισφορών.