Η Πρόεδρος του ΚΟΑ στο Ευρωπαϊκό Εργαστήρι του Προγράμματος των Ειδικών Ολυμπιακών Νεαροί αθλητές (Young Athletes Workshop)

11/01/2016

Η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου - Παπαέλληνα, θα εκπροσωπήσει τον Οργανισμό στο εργαστήρι του «Προγράμματος Νεαροί Αθλητές», που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα από τις 13-15 Ιανουαρίου 2016.

Το εργαστήρι διοργανώνεται από τους Ευρωπαϊκούς Ειδικούς Ολυμπιακούς (Special Olympics Europe Eurasia). Το «Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές» είναι ένα καινοτόμο αθλητικό Πρόγραμμα που μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες που περιλαμβάνει, στοχεύει στην ανάπτυξη κινητικών, κοινωνικών και αντιληπτικών δεξιοτήτων των παιδιών με και χωρίς διανοητικές αναπηρίες. Οι αθλητές μέσα από αυτό το Πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να αναπτυχθούν και να διασκεδάσουν σε έναν περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού. Τη δράση αυτή θα την παρακολουθήσουν εκπρόσωποι από 8 Προγράμματα Ειδικών Ολυμπιακών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας. Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του Προγράμματος και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το Πρόγραμμα αυτό στην χώρα τους. Η Πρόεδρος του ΚΟΑ έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές για να συμμετάσχει μαζί με άλλους εμπειρογνώμονες ως ομιλήτρια για το Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές στην Κύπρο το οποίο για πρώτη φορά φέτος στηρίζεται από τον ΚΟΑ μέσω του Προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους. Η Πρόεδρος του ΚΟΑ θα συνοδεύεται από τη Γενική Γραμματέα των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου και Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής των Ειδικών Ολυμπιακών, Δρ Ελένη Ρωσσίδου.