ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΦΙΤΗ

Η Κωνσταντίνα Παφίτη γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1995 με καταγωγή από τον Μαζωτό. Γονείς της ο Γιώργος και Ελένη Παφίτη.
Αφού αποφοίτησε από την Αγγλική σχολή PASCAL, σπούδασε Accounting and Financial Management στο Sheffield University στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συνέχισε τις σπουδές της στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά».
Έπειτα απέκτησε τον τίτλο ACCA Αffiliate.
Εργάζεται στο ελεγκτικό γραφείο LIS Primus Audit & Tax ως Audit Supervisor.
Από πολύ νεαρή ηλικία ο αθλητισμός αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας της. Ως αθλήτρια στίβου κατέκτησε Παγκύπριες διακρίσεις που της έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχει σε Πανελλήνιους αγώνες στίβου.
Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε και την ποδοσφαιρική της πορεία από την γυναικεία ομάδα της Δάφνης Τρούλλων. Αργότερα διετέλεσε παίχτρια των Απόλλων Ladies από το 2016 μέχρι και το 2021 με κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων και με συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών UEFA Women’s Champions League.
Από το 2011 μέχρι και το 2020 ήταν στέλεχος της Εθνικής Νεανίδων και έπειτα της Εθνικής Γυναικών. Κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής της πορείας είχε συνεχόμενες διακρίσεις στις κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες του πρωταθλήματος PASP BEST 11 Women’s Awards.
Ήταν μέλος της Εθνικής Κύπρου που κέρδισαν το διεθνές βραβείο “FIFPRO Merit Award: Players Voice”, για την δράση τους υπέρ της ισότητας των φύλων.
Παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στα κοινά και κατέχει έντονο ενδιαφέρων για την πρόοδο σχετικά με την ισότητα των φύλων και στον αθλητισμό.