ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 202
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1987

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΚΟΞ) είναι ο Οργανισμός που χειρίζεται όλα τα θέματα ξιφασκίας στην Κύπρο. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η ανάπτυξη, προώθηση και διάδοση του αθλήματος της ξιφασκίας στην Κύπρο.

Ως μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), έχει την ευθύνη να διοργανώνει το ετήσιο πρωτάθλημα ξιφασκίας και να διασφαλίζει ότι όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα στην Κύπρο αθλούνται ή προπονούνται με ασφάλεια.

Η Κ.Ο.Ξ είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIΕ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EFC), της Μεσογειακής Ομοσπονδίας (MFC) και της Κοινοπολιτειακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και αθλητές συμμετέχουν σε διεθνής αγώνες υπό την αιγίδα αυτών των ομοσπονδιών.

Σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθλητισμού του ΚΟΑ διοργανώνονται σεμινάρια στην Κύπρο με Κύπριους και ξένους εκπαιδευτές, ενώ προπονητές μας συμμετέχουν σε σεμινάρια στο εξωτερικό.

Έχοντας στενή συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία, υλοποιώντας το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφεται κάθε χρόνο από τις δύο χώρες, γίνονται ανταλλαγές αθλητών και προπονητών σε καμπ προετοιμασίας, σεμινάρια και αγώνες, με στόχο την βελτίωση του επιπέδου και της εμπειρίας των αθλητών και των τεχνικών γνώσεων των προπονητών.

 

#Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Ταλιώτης #Γενικός Γραμματέας: Χριστίνα Ιωάννα Τζαλαβρέτα #Ταμίας: Φάνος Μαυρικίου #Έφορος: Ιωάννα Μαρία Εμμανουηλίδου #Τεχνικός Σύμβουλος: Ηρακλής Εμμανουηλίδης

  Σημείωση: Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας, αλληλογραφείτε ΜΟΝΟ με την Ομοσπονδία και ΟΧΙ με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ
  info@fencing.org.cy
  25361333
  25362111
  Ονομα αρχείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ