Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή στην παρουσίαση του απολογισμού του έργου της θητείας του απερχόμενου ΔΣ του ΚΟΑ

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, 14:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΟΑ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση χαιρετίζω τη σημερινή Διάσκεψη Τύπου που διοργανώνεται με την ευκαιρία της λήξης των εργασιών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και την παρουσίαση του απολογισμού του σημαντικού έργου που έχει επιτελέσει κατά τη θητεία του.

Η παρουσία του ΚΟΑ στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου ξεκίνησε από το 1969 και από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ίδρυσής του φάνηκε πως η δραστηριοποίησή του θα  είναι έντονη και συνεχής. Ο Οργανισμός κατάφερε να επιβιώσει παρά τις δύσκολες συνθήκες, στις οποίες κατά καιρούς είχε περιέλθει η χώρα μας και να χαράξει μια σταθερά ανοδική πορεία.

Η θέση που κατέχει σήμερα ο ΚΟΑ δεν είναι τυχαία, αφού στην πλούσια ενεργό του δράση συγκαταλέγονται στρατηγικής σημασίας συμφωνίες και συνεργασίες για την ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού, τόσο με ιδιωτικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις όσο και με κρατικούς και ημικρατικούς οργανισμούς.  Μείζονος σημασίας για την ενδυνάμωση και την επιτυχή άνοδο του επιπέδου του αθλητισμού στην Κύπρο θεωρείται, επίσης, και η υπογραφή πρωτόκολλων συμφωνιών αθλητικής συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού, καθώς μέσα από αυτές προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησί μας και παρέχεται η δυνατότητα στους αθλητές μας, τις ομοσπονδίες μας και γενικότερα όλους τους αθλητικούς φορείς να αναπτύξουν σχέσεις και επαφές που θα λειτουργήσουν προς όφελός τους και γενικότερα προς όφελος του αθλητισμού στην Κύπρο.

Ο ρόλος που διαδραματίζει ο ΚΟΑ δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο του αθλητισμού. Το φάσμα των προγραμμάτων του επεκτείνεται και στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας, της πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας σε αθλητικούς χώρους καθώς και  της  προαγωγής της ισότητας στον αθλητισμό. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει την αξία αυτών των προγραμμάτων και για αυτό  θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για  την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας και την παροχή περισσότερων ευκαιριών αθλητικής  ενασχόλησης.

Ως ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κυπριακής κοινωνίας, ο  Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δε θα μπορούσε να μην επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ανθρώπινου χαρακτήρα. Επανειλημμένα, η ανώτατη αρχή αθλητισμού έχει δώσει μαθήματα ζωής μέσα από τη διοργάνωση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν την προώθηση του εθελοντισμού και τη στήριξη συνανθρώπων μας με ανάγκες.      

Το έργο του ΚΟΑ σε όλους αυτούς τους τομείς ενισχύθηκε, διευρύνθηκε και αναβαθμίστηκε κατά τη θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Με αφοσίωση, μεθοδικότητα και μεράκι η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ σε συνεργασία με το προσωπικό του ΚΟΑ, ανέπτυξαν πλούσια δράση, η οποία επικεντρώθηκε τόσο στον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας του ίδιου του Οργανισμού όσο και στην πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει. Η συνολική αποτίμηση του έργου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτή θα αναδειχθεί και μέσα από την παρουσίαση που θα ακολουθήσει από την Πρόεδρο του ΚΟΑ, είναι πέρα για πέρα θετική. Το έργο το οποίο έχει επιτελεστεί αποτελεί στέρεα βάση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει αναπτύσσοντας τους δικούς του στόχους και σχεδιασμούς. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι συνοδοιπόρος σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του αθλητισμού καθότι αποτελεί δείκτη έκφρασης του πολιτισμού μας αλλά και της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας.

Θα ήθελα, σε αυτό το σημείο, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω  στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΚΟΑ, κα  Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα,με την οποία είχαμε άψογη και αποτελεσματική συνεργασία. Η κα Παπαέλληνα εργάστηκε άοκνα, αδιάλειπτα και ανιδιοτελώς για την περαιτέρω ανάπτυξη  του θεμελιωμένου αυτού οργανισμού.

Κλείνοντας, εκφράζω τη βεβαιότητα πως το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού θα ανταποκριθεί με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση στα νέα του καθήκοντα και πως η παραγωγική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχιστεί σε επίπεδο κοινών δράσεων και επιδιώξεων με μοναδικό όραμα τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας, όπου οι αρχές και οι αξίες του αθλητισμού, του ολυμπισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι»  θα διαπρέπουν.

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους.

FaLang translation system by Faboba