Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Κολύμβησης

Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος Αλέξανδρος Χριστοφόρου
Αντιπρόεδρος Ρένος Ονουφρίου
Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κυριαζής
Ταμίας Γρηγόρης Τσούλλος
 
Γενικά Στοιχεία
Διεύθυνση Αμφιπόλεως 21
2025 Στρόβολος
Λευκωσία
 
Τηλέφωνο 22449840
 
Φαξ 22449842

Έτος Ίδρυσης της Ομοσπονδίας: 1972

Μέλος Διεθνών Ομοσπονδιών

Αριθμός Μελών της Ομοσπονδίας

Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού
Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου
Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας
Ναυτικός Όμιλος Πάφου
Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας
Ναυτικός Όμιλος Αγλαντζιάς

Κύριοι Σκοποί της Ομοσπονδίας

1. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη των αθλημάτων που υπάγονται στην κολύμβηση, δηλαδή την αγωνιστική κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, τις καταδύσεις, τη συγχρονική κολύμβηση και την κολύμβηση ανοικτής θάλασσας (Μαραθώνιους).

2. Η σύνταξη, δημοσίευση και εφαρμογή των ειδικών κανονισμών που θα διέπουν την κάθε διεξαγωγή αγώνων ή και άλλων εκδηλώσεων που θα διεξάγονται από την ΚΟΕΚ ή από τα Μέλη της. Νοείται ότι οι ειδικοί τούτοι κανονισμοί δε θα είναι αντίθετοι, αλλά θα είναι σύμφωνοι με το πνεύμα των κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας FINA.

3. Η χρηματοδότηση, αθλοθέτηση και εποπτεία τοπικών, εθνικών, διεθνών και άλλων αγώνων όλων των αθλημάτων της κολύμβησης στην Κύπρο.

4. Τη διοργάνωση μαθημάτων και σεμιναρίων για όλα τα αθλήματα της κολύμβησης, για την εκπαίδευση αθλητών, αφετών, κριτών, διαιτητών, προπονητών και αρχόντων των αγώνων, καθώς και ο καθορισμός των κριτηρίων για το επίπεδο και τα προσόντα που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους σε αγώνες.

5. Την επιλογή των αθλητών που θα αποτελούν τις εθνικές ομάδες και τη διεύθυνση της εθνικής ομάδας, κάθε φορά που αυτή θα αγωνίζεται είτε στην Κύπρο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός Κύπρου.

6. Την επιλογή του/των προπονητή/τών και του Υπεύθυνου συνοδού/ών που θα μεταβαίνουν με τις εθνικές ομάδες στα ταξίδια εκτός Κύπρου.

7. Την προώθηση και την εφαρμογή υψηλού επιπέδου μέτρων ασφάλειας και υγιεινής για τις πισίνες και τις παραλίες καθώς και η εφαρμογή όλων των μέτρων που επιβάλλει η FINA για την απαγόρευση της χρήσης αναβολικών και άλλων βλαβερών ουσιών από τους αθλητές που υπάγονται στη δύναμή της.

8. Το διορισμό Δικαστικής Επιτροπής που σκοπός της θα είναι να δικάζει αθλητικά παραπτώματα, που καθορίζονται από το Καταστατικό και τους ειδικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Λευκωσια

Λεμεσος

Λαρνακα

Παφος

The web site was developed and designed by www.egroup.com.cy member of the www.cyprusbestcompanies.com

Copyright by Cyprus Sports Organization 2012. All rights reserved.